Kerkwijk 36, Nieuw Scheemda | 0598 - 85 62 61 | info@eco-pluswoningen.nl

Over ons

Wij zijn uw partner

Eco-plus woningen is een jong dynamisch bedrijf met vele innovatieve mogelijkheden. De onderneming vindt zijn oorsprong in het aardbevingsgebied: Groningen.

Hier zijn de noodzaak en de daarvoor geldende norm (door de NAM vastgesteld op NEN 9993) ontstaan om aardbevingsbestendig te bouwen. De juiste connecties, alsmede de kennis om de juiste (subsidie, wet- en regelgeving en overige) wegen te bewandelen zijn hierbij meer dan belangrijk. U wordt van harte uitgenodigd om (onder het genot van een kop koffie) alle informatie in te winnen die u van belang acht. Kijk onder het tabblad ‘contact’ voor de gegevens om een gesprek in te plannen.

K-Kontrol

Eco-plus woningen is de officiële distributeur van het K-Kontrol bouwsysteem voor Nederland. Czechpan, gevestigd in Tsjechië, is de fabrikant dit unieke bouwsysteem. Czechpan heeft het vertrouwen in ons uitgesproken.

Aardbevingsbestendig

Het K-Kontrol systeem (Sipwood panelen) wordt in de fabriek gemaakt. Handmatig. Het systeem voldoet ruimschoots aan de NPR 9998 eisen. Het K-Kontrol systeem is gegarandeerd in gebieden, waar zware aardbevingen plaatsvinden, aardbevingsbestendig.

Energiezuinig

Eco-pluswoningen vindt energiezuinig een belangrijk item. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen om nog meer energie te gaan besparen. Een K-Kontrol woning kent een energieverbruik dat vele malen lager is dan dat van een traditioneel gebouwde woning.

Duurzaam

Hout beschikt over uitstekende fysische eigenschappen: hout ademt, werkt regulerend op de luchtvochtigheid en hout isoleert warmte en geluid. Verder is hout zo goed als niet-milieubelastend, zowel in productie, gebruik als in afval. Ook is het een natuurproduct en isoleert hout tien keer beter dan steen.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij hoog in het vaandel. Wij zijn van mening dat niet alleen het materiaal van hoge kwaliteit moet zijn, ook het bouwen van de woning en tenslotte de gehele woning moeten van hoge kwaliteit zijn. U dient immers nog jaren plezier te hebben van het K-Kontrol systeem.

Gezond

Het verwerken van hout kost zes keer minder energie dat dat van beton en zelfs twintig keer minder energie dan dat van staal. Ook is hout het enige bouwmateriaal dat kan worden gebruikt zonder dat de natuur definitief wordt aangetast, mits er uiteraard herbebossing plaatsvindt.

Verantwoordelijkheid

Het systeem is niet alleen milieuvriendelijk – vanwege het uiterst weinige afval -, maar ook wordt het hout op verantwoorde wijze gekapt. Voor iedere boom die voor ons systeem gekapt wordt, wordt er ook een nieuwe boom herplant.

Koen Buyens

In samenwerking met onze collega Koen Buyens, die reeds ruim 20 jaar officieel partner in België is, streven we naar een grotere bezetting van Sip-paneel woningen (woningen gebouwd met het K-kontrol bouwsysteem) in Nederland

Hebben wij uw interesse gewekt?

Wij staan u graag te woord!

Stuur ons een e-mail info@eco-pluswoningen.nl of bel direct 0598 - 85 62 613. We maken graag kennis met u.

Partners

Wij werken uitsluitend samen met gerenommeerde bedrijven. Onze partners worden hieronder weergegeven.

 • Bouwbedrijf Gervas
 • Brickworld
 • Czech pan
 • De Rue Financieel Maatwerk B.V
 • GinArt
 • H. van Dieren
 • Keukenland wolvega
 • Lokaal 18b2
 • MPH Aluminiumgieterij
 • Theo Pouw Groep
 • Vega Bouw
 • ​YBB architecture
Eco-plus Woningen

Eco-plus woningen is een jong dynamisch bedrijf met vele innovatieve mogelijkheden. De onderneming vindt zijn oorsprong in het aardbevingsgebied: Groningen.

k-kontrol

Contact

eco-plus woningen

Kerkwijk 36, 9943 PJ, Nieuw Scheemda
T 0598 - 85 62 61

E info@eco-pluswoningen.nl